NIEUWS

terug
Brandgevaarlijke situaties door ondeugdelijke installatie
25-04-2006

Geregeld komen wij het tegen; brandgevaarlijke situaties. Ook vandaag was het weer raak.

Brandgevaar

Naast het plaatsen van nieuwe haarden verrichten wij ook werkzaamheden aan bestaande haarden. We breken bijvoorbeeld bestaande haarden af om ruimte te creŰren voor een nieuwe haardpartij, of bouwen een open haard om tot een open gas haard. Geregeld komen wij bij deze werkzaamheden situaties tegen in het bestaande werk die brandgevaar kunnen opleveren.

Gebrek aan kennis

Sommige installateurs nemen het niet altijd even nauw met de montage. Ze gaan met enkelwandige buizen door hout heen of omtimmeren de haardpartij met hout en gipsplaten. Vaak is dit te wijten aan het gebrek aan kennis. Het komt steeds vaker voor dat bedrijven sfeerverwarming in hun assortiment opnemen als nevenactiviteit. Daarnaast zijn er haardenzaken/webwinkels die de zogenaamde ZZP-ers inhuren om de installatie uit te voeren. Dit soort bedrijven werken met personeel die eigenlijk weinig kennis omtrent het product sfeerverwarming hebben. Een logisch gevolg is dat er zodoende brandgevaarlijke situaties ontstaan, terwijl de consument er vanuit gaat dat de haard veilig is ge´nstalleerd.

Geen verzekeringsgeld bij ondeugdelijke installatie

U kunt er vanuit gaan dat dit soort bedrijven zich altijd indekken. Zodra er brand ontstaat keert een verzekeringsmaatschappij niet uit als de haard verkeerd is ge´nstalleerd. Maar nog belangrijker; uw veiligheid is in het geding.

Weet met wie u in zee gaat!

Brandgevaarlijke situaties door ondeugdelijke installatie

terug