CV Pelletkachels. Verwarmen zonder gas

Pelletkachel cv

Van het gas af? Geen probleem. Wij leveren en installeren meerdere soorten en merken pelletkachels op cv. Deze cv pelletkachels kunnen goed functioneren in samenwerking met uw bestaande cv installatie, maar kunnen de cv installatie ook vervangen. Bij aanschaf van een cv pelletkachel komt u, in veel gevallen, in aanmerking voor subsidie. Daarnaast zijn de stookkosten aanzienlijk lager dan bij een traditionele gas gestookte cv installatie.

Van het gas? Cv pelletkachel biedt uitkomst

Buffervat

De cv pelletkachel is uitermate geschikt om uw gasgestookte cv ketel te vervangen. Naast het mooie vlameffect werkt de pellethaard net zo goed en efficiënt als de moderne gasgestookte cv ketel. Met behulp van een buffervat kunt u warmte opslaan en op een later tijdstip gebruiken.

De combinatie met het bufferfvat maakt het ook mogelijk om een (lage temperatuur) warmtepomp, zonnecollectoren en/of zonnepanelen in het geheel te integreren . Met name de combinatie met een warmtepomp zorgt ervoor dat u ook tijdens de extreem koude dagen warmte heeft met behulp van de cv pelletkachel. Het buffervat verwarmt uw vloerverwarming terwijl u ook nog een mooi sfeervol vuur heeft.

Gaat u gebruik maken van een boilervat, dan heeft u zelfs warm drink- en douchewater. Op deze wijze is gas in de woning niet meer nodig.

Aansluiting op bestaande cv installatie

Pelletkachel cv

De meeste cv pelletkachels zijn geheel compleet en voorzien van een pomp, overdrukbeveiliging, expansievat, temperatuurveiligheid. In combinatie met een aansluitpakket kunnen deze op de bestaande CV ketel aansluiten.

U kunt er echter ook voor kiezen om de gasgestookte cv installatie slechts als “back up” te houden. Zowel de cv pelletkachel als de gasgestookte cv installatie worden dan aangesloten op een buffervat of boilervat. De gasgestookte cv installatie wordt dan slechts nog gebruikt als een naverwarmer van het buffer/boilervat. Dit bespaart aanzienlijk op de stookkosten.

Advies over Pelletkachels

Wilt u een gedegen advies over houtkachels? Neem dan contact met ons op of bezoek onze showroom. Neem ook eens een kijkje in onze online catalogus en beleef het vuur in zijn mooiste vorm!