NIEUWS

terug
Een houtgestookte inbouwhaard met een onafhankelijke verbrandingsluchttoevoer
11-05-2006

Sinds kort is er iets heel bijzonders op de markt; een houtgestookte inbouwhaard die haar verbrandingslucht volledig van buiten haalt. Een gesloten systeem, maar dan voor hout. Voor de hedendaagse mechanische be- en verluchte woningen al dan niet voorzien van een WTW-systeem geen overbodige luxe. Het Zwitserse merk Ruegg heeft de primeur.

De nieuwe Ruegg lijn

Tot op heden halen alle inbouwhaarden hun verbrandingslucht deels uit de woonkamer. Voor woningen met een WTW-systeem is een houtgestookte inbouwhaard daardoor niet mogelijk. Ruegg heeft nu een aantal inbouwhaarden op de markt gebracht die hun verbrandingslucht volledig van buiten halen. Het zijn een vijftal inbouwhaarden, allen vernoemd naar een planeet. Ze worden daarom ook wel “De Planeten” genoemd.

Een optimale verbranding

De verse lucht wordt via een luchtleiding van buiten naar de verbrandingsruimte van de inbouwhaard gevoerd. Via vier openingen komt de lucht in de verbrandingskamer terecht. Deze vier openingen zorgen ervoor dat de lucht exact gedoseerd wordt waardoor een optimale verbranding tot stand komt. Voordat de lucht in de verbrandingskamer terecht komt wordt het eerst voorverwarmd om de verbranding te optimaliseren.

De oplossing voor huizen voorzien van WTW-systemenen

Door dit systeem behoudt de kamerlucht haar gezondheid. Daarnaast ontstaat er geen onaangename trek. Kortom, een aangename kameratmosfeer en “de oplossing” voor woningen met een WTW- systeem en/ of een mechanische beluchting.

Voldoen aan de strengste normen

De Planeten voldoen aan de strengste Europese veiligheids- en emissie normen. Foto's van de planetenreeks zijn te vinden in de fotocatalogus.

Een houtgestookte inbouwhaard met een onafhankelijke verbrandingsluchttoevoer

terug