NIEUWS

terug
Houtkachel Stuv 30 compact brandend in showroom
30-08-2010

Eindelijk is het zover; de houtkachel Stuv 30 compact is brandend bij ons te bezichtigen. Net als de voorgaande Stuv 30 toestellen, beschikt ook dit toestel over de 3 gepatenteerde draaiende deuren. Hierdoor heeft deze kachel 3 gebruiksfuncties wat hem, naast het design, zo uniek maakt. De Stuv 30 is daarnaast op een aantal punten verbeterd.

Het revolutionaire draaisysteem

Net zoals bij de Stūv 30, de Stūv 30-in en de Stūv 30-up, biedt de Stūv 30 Compact houtkachel 3 verschillende gebruiksfuncties. Dit bijzondere kenmerk, dat door patent wordt beschermd, is mogelijk door de drie draaiende deuren. Telkens als men de deur een slag draait ontstaat er een nieuwe functie. Naast de functie “houtkachel” heeft de Stuv 30 ook de functie “openhaard” en “nachtbrander”. Handig voor mensen die niet kunnen kiezen.

Verbeterpunten

De naam zegt het al, de Stuv 30 compact is kleiner. Hierdoor lijkt deze kachel een stuk eleganter dan de voorganger. Belangrijker is echter het lagere vermogen wat dit toestel afgeeft. Met 6 kw is deze houtkachel beter toe te passen in de goed geisoleerde woningen. Daarnaast is de Stuv 30 compact direct te beluchten, waardoor deze kachel alle verbrandingslucht van buiten betrekt. Tot slot behaalt deze kachel een rendement van meer dan 75% door toepassing van een compacte gietijzeren verbrandingskamer met naverbrander.

De houtkachel van het jaar 2011

Wij zijn ervan overtuigd dat de Stuv 30 compact de houtkachel van het jaar 2011 wordt. Naast alle technische innovaties zoals een draaibare binnendeur, het volledig kunnen draaien van de kachel, mogelijkheid tot rechtstreekse beluchting en niet te vergeten, de mogelijkheid tot het barbecuen op dit toestel, is dit toestel ook een parel voor het oog. Zowel een 10 voor design als voor techniek.

Houtkachel Stuv 30 compact brandend in showroom

terug