Open versus gesloten gasgestookte toestellen

De variatie in soorten en modellen van gashaarden is vergelijkbaar met die van houtgestookte toestellen. De belangrijkste keuze die u dient te maken is die tussen een open-, of een gesloten verbrandingssysteem. Deze keuze hangt van meerdere factoren af.

Terug

Open verbrandingssysteem

Open verbrandingssysteem Net als hout heeft gas zuurstof nodig om te kunnen verbranden. Bij een open verbrandingssysteem onttrekt het stooktoestel deze zuurstof uit de ruimte waar deze zich bevindt. Daarnaast wordt de zuurstof ook vaak gedeeltelijk van buiten aangezogen. Dit systeem is vooral geschikt voor goed geventileerde woningen. Bij een mechanisch geventileerde woning dienen maatregelen te worden getroffen. Een voordeel van dit verbrandingssysteem is dat sommige toestellen leverbaar zijn met open vuur zonder tussenkomst van glas. Het komt dan ook veel voor dat wij bestaande houtgestookte open haarden ombouwen tot open gashaarden.

Neem een kijkje in de online catalogus voor open en gesloten gasgestookte toestellen.

Naar boven

Gesloten verbrandingssysteem

Gesloten verbrandingssysteem Bij een gesloten verbrandingssysteem wordt de zuurstof van buiten de woning gehaald. Dit door middel van een gecombineerd toevoer/afvoer kanaalsysteem. De pijp is dubbelwandig, de binnenste pijp is voor de rookgasafvoer, de buitenste pijp voor zuurstoftoevoer. Gesloten systemen zijn altijd voorzien van een ruit om de gescheiden aanvoer van zuurstof te kunnen realiseren. Dit systeem is aan te raden bij woningen met een mechanische afzuiging, woningen die kierdicht ge�soleerd zijn en/of beschikken over een open keuken. Wij adviseren u bij het overwegen van het aanschaffen van een gashaard onze showroom te bezoeken voor advies.

Neem een kijkje in de online catalogus voor open en gesloten gasgestookte toestellen.

Naar boven