ROOKKANAAL

Het rookkanaal is het hart van uw haard. Indien u niet het juiste rookkanaal op uw toestel aansluit heeft dit desastreuze gevolgen voor het functioneren van uw toestel. Elk spel kent zijn spelregels, ook het "spelen met vuur". Zowel het toestel als de situatie bij u thuis bepalen het soort rookkanaal dat u dient te gebruiken. Strating Open Haarden levert en installeert alle soorten rookkanalen:

Dubbelwandig roestvrijstalen rookkanaal hout

rookkanaal Als u hout wilt gaan stoken, maar nog niet beschikt over een rookkanaal, dan is dit product de oplossing.

Installatie

Het product kenmerkt zich door een eenvoudige installatie waardoor het ook achteraf in bestaande woningen kan worden geïnstalleerd. Vaak wordt ervoor gekozen om het zelf te installeren. Wij staan u dan tijdens het inbouwproces bij met advies.

Isoduct

Strating Open Haarden levert en installeert alle soorten dubbelwandige rookkanalen maar adviseert het merk Isoduct. Het rookkanaal Isoduct heeft als enige in Europa een ingebouwde omkokering waardoor het zelfstandig veilig is. Dit houdt in dat dit product na installatie niet nog eens moet worden voorzien van een brandvrije ombouw. Alle overige merken zijn halffabrikaten en dienen door het ontbreken van deze speciale omkokering alsnog te worden voorzien van een kostbare brandvrije omkokering.

Naar boven

Gemetselde schoorsteen in combinatie met flexibele pijp

Flexibele pijp Beschikt u over een gemetselde schoorsteen maar is deze lek? Een roestvrijstalen flexibele pijp biedt uitkomst. Aan de hand van een inspectie kunnen wij bepalen of uw schoorsteen lekt. Is dit het geval, dan renoveren wij de schoorsteen met behulp van een flexibele pijp. Op deze pijp kan zowel een houtgestookt,- als gasgestookt toestel worden aangesloten.

Installatie

De naam zegt het al, een roestvrijstalen flexibele pijp is flexibel. Dit maakt het mogelijk de pijp door een lekke gemetselde rookkanaal te manoeuvreren, zelfs als er bochten inzitten. Aangezien de pijp van roestvrij staal is gemaakt, heeft de pijp een lange levensduur. De pijp wordt door het gehele rookkanaal getrokken waardoor u zonder een ingrijpende verbouwing weer over een rookdicht en veilig rookkanaal beschikt.

Naar boven

Dubbelwandig aluminium gegalvaniseerd rookkanaal

Als u gas wilt gaan stoken met een open gasgestookt toestel, dan is een dubbelwandig aluminium gegalvaniseerd rookkanaal een oplossing.

Een rookkanaal voor open gastoestellen

rookkanaal Dit product is speciaal vervaardigt voor open gastoestellen. De buizen zijn dubbelwandig. Tussen de twee wanden bevindt zich een luchtlaag die zorgt voor isolatie. Een dubbelwandig aluminium gegalvaniseerd rookkanaal dient altijd te worden voorzien van een omkokering.

Voordelen

Het heeft als groot voordeel dat het vrij goedkoop is en makkelijk achteraf in bestaande woningen kan worden geïnstalleerd. Een nadeel van het kanaal is dat indien men later toch over wil stappen op hout, dit niet mogelijk is met dit rookkanaal.

Naar boven

Concentrisch rookkanaal voor gesloten gastoestellen

rookkanaal Als u gas wilt gaan stoken met een gesloten gasgestookt toestel dan is een concentrisch rookkanaal een vereiste.

Installatie

Concentrische rookkanalen hebben als voordeel dat het vele aansluitmogelijkheden kent. Hierdoor wordt het mogelijk de haard op vele plaatsen in de woonkamer te situeren. Daarnaast kan het product, afhankelijk van het toestel, deels horizontaal worden geïnstalleerd waardoor verspringingen mogelijk zijn. Installatie is simpel; de pijpen worden in elkaar geschoven en door middel van een klemband aan elkaar bevestigd. Vervolgens dient het gehele rookkanaal brandvrij te worden omtimmerd.

Naar boven