Sfeer in meerdere jasjes

De hieronder geformuleerde verschillende varianten haarden zijn zowel van toepassing op gas als op hout:

Terug

Inbouwhaarden

Inbouwhaarden De naam zegt het al, een inbouwhaard is een kachel die wordt voorzien van een ombouw. Deze ombouw kan vari�ren qua vormgeving en materiaalgebruik. Het geheel wordt volledig op maat gemaakt conform uw smaak. Op het gebied van de inbouwhaarden zijn er tal van keuzemogelijkheden. De komst van de liftdeur inbouwhaard heeft ervoor gezorgd dat een inbouwhaard zowel als kachel (dichtstoken) of als open haard kan worden gebruikt. Daarnaast zijn er tegenwoordig ook hidden door haarden; haarden zonder lijst waardoor de haard het aanzicht heeft van een open haard. Tot slot willen we ook nog even de tunnelhaarden noemen; haarden die van voor,- en achterzijde zijn voorzien van glas.

Neem een kijkje in de online catalogus voor inbouwhaarden.

Naar boven

Inzethaarden

Inzethaarden Inzethaarden zijn speciaal ontworpen om in de stookopening van bestaande open haarden te plaatsen. Open haarden worden vaak voorzien van inzethaarden om meer rendement uit het vuur te halen of omdat men af wil van de asresten die wel eens willen ontsnappen uit het open vuur. Het installeren van een inzethaard is te vergelijken met het inbouwen van een autoradio in een dashboard. De inzethaard wordt als het ware in de bestaande stookopening geschoven en vervolgens aangesloten. Strating Open Haarden bekijkt van te voren bij u thuis of de situatie brandveilig is en welke inzethaarden qua maatvoering het beste passen in uw open haard.

Neem een kijkje in de online catalogus voor inzethaarden.

Naar boven

Open haarden

Open haard Met een open haard kunt u zonder tussenkomst van een ruit genieten van het vuur. Een open haard is bijna altijd voorzien van een ombouw. De mogelijkheden van de ombouw zijn oneindig qua vormgeving en qua materiaalgebruik. Een ombouw kan worden voorzien van verschillende soorten stucwerk, schoon metselwerk, roestvrij staal of juist staal met een verroest uiterlijk. Natuurlijk kunt u de ombouw ook verfraaien met een natuurstenen schouw of een natuurstenen bordes. Bij Strating Open Haarden is dit alles mogelijk zonder tussenkomst van andere bedrijven.

Neem een kijkje in de online catalogus voor open haarden.

Naar boven

Vrijstaande kachels

De vrijstaande kachel is een stooktoestel welke los geplaatst kan worden; dat wil zeggen zonder ombouw.

Vrijstaande kachels Op het gebied van design heeft de kachel een hoge vlucht genomen. Veel kachels zijn tegenwoordig voorzien van een grote panoramische ruit met ruim zicht op het vlammenspel. Echter ook de klassiek vormgegeven kachel is nog steeds populair.

Ook op het gebied van technologie heeft de kachel niet bepaald stilgestaan. Momenteel zijn er hout- en gaskachels die 360 graden draaibaar zijn waardoor u op elke plaats in uw woonkamer kunt genieten van het vlammenspel. Daarnaast zijn er nu hout- en gaskachels op de markt die hun zuurstof rechtstreeks van buiten halen, ideaal voor nieuwbouwwoningen met een warmteterugwinsysteem.

Neem een kijkje in de online catalogus voor vrijstaande kachels.

Naar boven

Speksteenkachel

Speksteenkachel Een stooktoestel dat momenteel ook meer in trek komt is de speksteenkachel. De speksteenkachel is gemaakt van een natuursteen welke meer warmte vasthoudt dan gietijzer. Vaak is de speksteenkachel massief van speksteen gemaakt met een gietijzeren raamwerk, maar sommige speksteenkachels zijn ook van metaal of gietijzer met een ontmanteling van speksteen.

Vaak heeft een speksteenkachel een hoog rendement. De steensoort kan veel warmte opnemen en staat deze warmte geleidelijk aan weer af. De speksteenkachel geeft een behaaglijke stralingswarmte, nog lang nadat het vuur is uitgegaan.

Neem een kijkje in de online catalogus voor een speksteenkachel.

Naar boven