NIEUWS

terug
Vakdiploma Haarden en Kachels
10-09-2009

Recent hebben zowel Maria als Paul Strating de vakopleiding Haarden en Kachels voltooid. Deze opleiding, in het leven geroepen door het sfeerverwarmingsgilde, wordt officieel erkent door de overheid. Hoewel Strating senior reeds jaren over deze erkenning beschikte, mag de jongere garde zich nu ook "erkend installateur sfeerverwarming" noemen.

Hoogste scores

Deze erkenning valt uiteen in een aantal onderdelen; gas, hout en elektra. Hierbij werden zowel praktijk als theorie examens afgenomen. Op alledrie de onderdelen wisten Paul en Maria Strating de hoogste score te behalen van de cursusgroep. Paul wist zelfs de hoogste score ooit te behalen sinds het 10 jarig bestaan van de vakopleiding. De kans is groot dat in de nabije toekomst deze erkenning verplicht wordt voor bedrijven die werkzaam zijn in de haardenbranche.

Erkenning wordt verplicht

Hoewel velen nog niet beschikken over deze diploma,s, en niet te vergeten deze kennis, zijn ze momenteel op Europees niveau druk aan het discussieren of deze erkenning wellicht moet worden verplicht voor de haardenbouwers. Check dus altijd even, voordat u overweegt een haard aan te schaffen, of het bedrijf ook beschikt over de erkenning "Haarden en Kachels". Dan weet U zeker dat alles conform de regels, en niet te vergeten veilig, wordt geinstallleerd.

Vakdiploma Haarden en Kachels

terug