ISODUCT - HET VEILIGSTE DUBBELWANDIGE ROOKKANAAL

Een gezellig avondje rond de haard of kachel verandert in Nederland zo'n 1300 keer per jaar in een nachtmerrie. Door een slecht werkend, door creosoot vervuild of oververhit dubbelwandig rookkanaal breekt schoorsteen- of woningbrand uit. Met alle ingrijpende en zelfs levensbedreigende gevolgen van dien. Strating Open Haarden levert en installeert alle soorten dubbelwandige rookkanalen maar adviseert het rookkanaal Isoduct.

Dubbelwandige rookkanalen en veiligheid isoduct

Een dubbelwandig rookkanaal moet warm worden en warm blijven. Dit klinkt raar maar voor goede trek is dit een vereiste. Bij een dubbelwandig rookkanaal denkt men vaak dat dit dubbelwandige aspect dient voor veiligheid van brandgevaar. Dit is echter niet waar. De kanalen zijn dubbelwandig uitgevoerd met isolatie met als hoofdreden het kanaal warm te houden voor de trek. Rookgassen kunnen vele honderden graden heet worden. Bij dubbelwandige rookkanalen met een enkele isolatielaag wordt de buitenkant brandgevaarlijk heet. Deze hittestraling kan brand veroorzaken. Dubbelwandige rookkanalen met een enkele isolatielaag voldoen niet aan het Bouwbesluiten en moeten volledig brandwerend omkokerd worden. Het zijn slechts halffabrikaten die nog brandveilig dienen te worden omtimmert. Er is slechts 1 dubbelwandig rookkanaal dat zelfstandig voldoet aan het bouwbesluit en dus niet brandveilig hoeft te worden omtimmerd; het Isoduct dubbelwandig rookkanaal.

Isoduct dubbelwandig rookkanaal en keuringen

Het dubbelwandige rookkanaal Isoduct heeft als enige in Europa een ingebouwde omkokering waardoor het zelfstandig veilig is. Dit houdt in dat dit rookkanaal na installatie niet nog eens moet worden voorzien van een brandvrije ombouw. Alle overige merken zijn halffabrikaten en dienen door het ontbreken van deze speciale omkokering alsnog te worden voorzien van een kostbare brandvrije omkokering. Het dubbelwandige rookkanaal Isoduct heeft behalve de gebruikelijke isolatievezels een extra tweede laag met gesloten luchtcellen van isolatie beton. Hierdoor wordt de buitenkant van het Isoduct rookkanaal nooit te warm! Het voorkomt bovendien de omslachtige montage van een extra omkokering. Uit de keuringen komt het Isoduct rookkanaal dan ook als meest veilige rookkanaal uit de test. Op dit product heerst een patent; tot nu toe is het Isoduct rookkanaal het enigste systeem in Nederland die niet brandveilig hoeft te worden omtimmert.

Dubbelwandig rookkanaal en montage

Wie zijn haarden- of kachelspecialist vraagt om een Isoduct rookkanaal, haalt het veiligste rookkanaal van Europa in huis. Overige dubbelwandige kanalen zijn natuurlijk ook veilig, mits goed gemonteerd en brandveilig omtimmert. Een dubbelwandig rookkanaal kan nog zo goed uit de keuringen komen, de uiteindelijke veiligheid staat of valt met de montage. Daarnaast eisen het bouwbesluit en de installatievoorschriften van de fabrikant ook dat de brandveilige omtimmering op een bepaalde wijze wordt uitgevoerd.

Voordelen Isoduct dubbelwandig rookkanaal op een rij

  • Veiligheid: Isoduct dubbelwandig rookkanaal voldoet als enig dubbelwandig rookkanaal, zonder extra brandwerende omkokering, aan alle eisen voor brandveiligheid (NEN-6062) en brand overslag (NEN-6069) en daarmee aan het Bouwbesluit.
  • Isoduct dubbelwandig rookkanaal is geluiddempend door solide constructie en ingebouwde omkokering.
  • Isoduct dubbelwandig rookkanaal heeft 50% hogere afvoercapaciteit rookgassen.
  • Isoduct dubbelwandig rookkanaal heeft betere trek door zeer hoge isolatiewaarde.
  • Isoduct dubbelwandig rookkanaal is schoorsteenbrand bestendig.
  • Isoduct dubbelwandig rookkanaal heeft minimale condesatie en roet- en creosoot aanslag. Isoduct heeft lage montage kosten door de ingebouwde omkokering.

Zelf Isoduct installeren?

Strating Open Haarden is vaste leverancier van Isoduct. Wilt u zelf dit kanaal gaan monteren? Dat kan. Wij hanteren dan scherpe prijzen. Het meest belangrijke is echter dat wij u dan ook nauwkeurig adviseren hoe het Isoduct dubbelwandig rookkanaal te installeren zodat u aan alle regels voldoet.

Isoduct; het veiligste dubbelwandige rookkanaal