NIEUWS

terug
Jacobus houtkachel; voor de fanatieke houtstoker
01-04-2010

Sinds enige maanden heeft de haardenfabrikant Janus haar nieuwe houtkachel, de Jacobus op de markt. De houtkachel Jacobus is een verbeterde versie van de Janus houtkachel reeks. De Jacobus is op meerdere punten verbeterd. Hoewel de Jacobus houtkachel nog maar een aantal maanden op de markt is, is het nu al een groot succes.

Houtkachel met vernieuwde techniek

 De Jacobus houtkachel verschilt in een aantal opzichten van haar voorganger. Ten eerste is de verbrandingsluchttoevoer verbeterd. De verbrandingslucht wordt voorverwarmd alvorens het in de verbrandingskamer wordt toegevoerd. Doordat deze voorverwarmde verbrandingslucht op een aantal strategische plekken in de branderkamer wordt toegevoerd, heeft de Jacobus houtkachel een ultraschone verbranding met minimale uitstoot van verontreinigende deeltjes. Bijkomend voordeel is dat de ruit langer schoon blijft. Daarnaast is de Jacobus houtkachel super te regelen door middel van een luchtoevoer knop.

Vernieuwd binnenwerk

 De Jacobus is ook voorzien van een nieuw binnenwerk. De gehele branderkamer is voorzien van geperst hittebestendig materiaal. Dit materiaal heeft een veel hogere isolatiewaarde dan het materiaal dat in de Janus wordt gebruikt. De verbrandingstemperatuur neemt hierdoor toe waardoor de verbranding wordt geoptimaliseerd. U kunt het direct merken door de toename van de stralingswarmte van het glas.

Conclusie

 De Jacobus houtkachel is een degelijk Hollands product. Simpel en degelijk vormgegeven, zonder fratsen. Optisch verschilt hij niet veel van haar voorganger, de Janus. Qua techniek is er echter wel degelijk verschil. Voor de fanatieke stoker is de Jacobus houtkachel dan ook een perfecte kachel.

De Jacobus houtkachel is in drie vermogensklassen leverbaar; de Jacobus 6, Jacobus 9 en de Jacobus 12.

Jacobus houtkachel; voor de fanatieke houtstoker

terug